Hoe Content ben jij?

De Content Trainer

Content Zijn

burnoutpreventie
Content zijn

Content Personeel

Door burn-outpreventie serieus te nemen versterk je je bedrijf én jezelf als leidinggevenden.

Burn-out is complex en persoonlijk. Waarom de ene collega prima functioneert onder dezelfde omstandigheden en de andere collega omvalt heeft veel te maken met hun eigen beeld op de werkelijkheid. Maar ook met communicatieve vaardigheden. In hoeverre kom je voor jezelf op? En hoe doe je dat?

Voor de training Content Zijn stem ik de organisatiedoelen af met de training. Dit is altijd maatwerk. Doel is om de communicatieve vaardigheden te versterken en inzicht te geven in eigen gedrag. 

Wat speelt er?

  • Voel je dat het enthousiasme afneemt en dat de energie uit je team is?
  • Vallen de resultaten tegen terwijl jij er alles aan hebt gedaan je team te ondersteunen?
  • Speelt er persoonlijk leed? Elk huisje kent immers zijn kruisje?
  • Is de balans tussen werk en privé verstroort?

Dan is een training over CONTENT Zijn interessant.

Burn-out voorkomen

Door kennis en tools te geven kun je burn-outs voorkomen. Mensen die in een burn-out komen denken zeker te weten dat het hun niet gaat overkomen. Juist die groep die altijd positief wil blijven, hard werkt en nooit zeurt is de groep die de grootste kans heeft om om te vallen. 

Offline

Ik kom naar je toe voor een training offline. De reiskosten en reistijd breng ik in rekening na 20 km. 

Offline

We hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat offline heel goed werkt. Medewerkers kunnen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving gemakkelijker zichzelf zijn. Vanuit cognitieve kennis gaan we naar de innerlijke kracht. 

 

Effectieve communicatie is het sleutelwoord

Communicatie is ingewikkeld. Er zijn zoveel verschillende waarheden. Alleen door helder en duidelijk te communiceren krijg je duidelijk waar iedereen staat en wat de verwachtingen zijn. Daar draagt iedereen een eigen verantwoordelijkheid voor. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de leidinggevenden maar ook bij de medewerker. 

Werkgeluk bestaat uit
  • Gezien en gehoord worden.
  • Erkenning.
  • Duidelijke verwachtingen.
  • Weten wat de organisatiedoelen zijn.
  • Complimenten en opbouwende feedback. 
Wat zeggen anderen

Een Contente mens

"Dankzij de training van Jolanda is het voorkomen van een burn-out een onderwerp waar binnen onze organisatie vrijelijk over gesproken kan worden."

Re-integratie na een burn-out

Als een medewerker terug komt na een burn-out is de relatie onderling verstoort. Collega’s weten niet goed hoe te reageren.  En als leidinggevende weet je niet wat beter is. De medewerker nog ontlasten of is het juist zinvol om de medewerker weer dingen te vragen? 

De leidinggevende mag openstaan voor wat de medewerker nodig heeft. Maar de medewerker mag zich ook realiseren dat dit misschien niet realistisch is. Of leren zich op een constructieve manier te uiten. Deze balans vraagt om aandacht en expertise. 

Als burn-out coach kan ik deze medewerker begeleiden. Beter is het natuurlijk om door training burn-outs te voorkomen. 

Contact

Wil je er meer over weten neem even contact met mij op. Dan kijken we samen of en hoe ik je kan helpen.